Nokian uutiset 23.3.2018

maijaweitz_nokianuutiset

Hämeenkyrö/Ikaalinen-lehti Kesäkuu 2017

Länsiväylä 5.2.2013

Kamarihelmi tuo huippumuusikoita Sellosaliin

Talvinen kamarimusiikkitapahtuma, Kamarihelmi, tuo Espooseen huippumuusikoita maailmalta. Tapahtuman aikana nuoret espoolaiset muusikot saavat mestarikurssiopetusta kansainvälisiltä huipputason osaajilta. Tapahtuma huipentuu Sellosalissa 12. ja 14. helmikuuta järjestettäviin kamarimusiikkikonsertteihin, joissa vierailevat instrumentalistit soittavat yhdessä opiskelijoiden kanssa.

Kamarihelmi tunnettiin aikaisemmin Kansainvälisenä helmikuun musiikkitapahtumana. Koko tapahtuman viisivuotisen historian ajan sen taiteellisena johtajana on ollut pianisti Maija Weitz. Hän myös valitsee musiikkiopistojen suositusten perusteella huippuoppiin pääsevät nuoret muusikot. Maija Weitz asuu sekä Espoossa että Wienissä ja sukkuloi tiuhaan näiden välillä. Hänellä on tiiviit kontaktit wieniläiseen musiikkimaailmaan, muun muassa Wienin musiikkiyliopistoon. Omilla kontakteillaan hän saa houkuteltua huippumuusikoita Suomeen.

“Yliopistommailman ihmisiä kiinnostaa ja houkuttelee Suomen maine korkeatasoisena musiikkikasvatuksen maana.” Weitz sanoo.

Kun Weitz 70-luvulla opiskeli Wienissä, kukaan ei tiennyt Suomesta muuta kuin Sibeliuksen. Sen jälkeen lukuisat suomalaiset kapellimestarit, laulajat ja instrumentalistit ovat luoneet kansainvälisen uran.

“Pieneen kokoonsa nähden Suomi on johtava musiikkimaa. Se on musiikkiopistojen määrätietoisen työn tulosta”, Maija Weitz kehuu.

Maija Weitz kannustaa löytämään kamarimusiikin, sillä Kamarihelmi-tapahtuman konsertteihin on valittu yleisöystävällisiä teoksia. Tänä vuonna Kamarihelmi-tapahtumassa vierailevat georgialainen viulisti Gia Jashvili, hollantilainen pianisti Peter Caelen ja itävaltalainen sellisti Yvonne Timoianu. Sähäkästi sellolla -konsertissa kuullaan Yvonne Timoianua, Musikinstitutet Kungsvägenissä opettavaa Johan von Schantzia ja selloensamblea Sibelius-Akatemiasta. Siinä soittavat espoolainen Raakel Suikkanen sekä Inkeri Eirola ja Lukas Stasevskij.

Konsertissa ovat mukana myös espoolaisduot Carolina Råman ja Inga-Stina HeikkinenKristian Vuoristo ja Andreas Vuoristo sekä pianotrio Amanda ErnesaksArtturi Aalto ja Emilia Aho. Ohjelmassa on muun muassa Haydinia ja Shubertia.

Musiikin siivin Euroopasta -konsertissa esiintyvät viulistit Gia Jashvili ja Tuulia Hero, alttoviulisti Mari Viluksela, sellisti Maria Wilkus, kontrabasisti Pontus Grans ja pianisti Peter Caelen. Mukana ovat myös espoolaisduot Emilia Donner ja Robin Moore sekä Isabelle Sandell ja Kristian Vuoristo.

– Anneli Tuominen-Halomo

Esse 21.6.2012

Scroll to Top